Sosyal Medya

Güncel

PKK’da 'özsavunma' dönemi

Şehir ve kırsalda başarısız olan PKK, ‘özsavunma’ya çekildi. Bu durumu Karar’a değerlendiren üst düzey bir güvenlik bürokratı “Kandil çekilen gruplardan ‘neden sonuç alınamadı, bahar dedik yaz ortasına gelindi icraat yok’ diye özsavunma istiyor” dedi.



Ãœst düzey bir güvenlik bürokratı Karar’a terör örgütü PKK’nın son durumuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Mayıs-Haziran 2016 döneminde örgütün sahadaki kadrolardan “Neden sonuç alınamadı, baÅŸarısız olundu?” diye özeleÅŸtiri istediÄŸini belirten güvenlik bürokratı “Birkaç grup yönetimin oturduÄŸu yerden hayallere kapılıp sahadaki kadroları feda ettiÄŸini ileri sürerek faaliyetten çekildi. Ancak bu grupların sayısı örgütü güçsüzleÅŸtirecek boyutta deÄŸil. Yine de baÅŸlangıç için iyi bir geliÅŸme” dedi. Faaliyetten çekilen grupların bir kısmının kırsal bir kısmının da ÅŸehirlerdeki öz savunmacılar olduÄŸunu belirten güvenlik bürokratı, örgütün yönetiminde ise bölünme olmadığını ifade etti. 
 
TÃœRKÄ°YE'DE ZEMÄ°N KAYBETTÄ°
 
Örgütün 30 yıllık kemik kadrosunda ayrışma olmadığını, hep böyle iddialar olsa da henüz gerçekleÅŸmediÄŸini belirten güvenlik bürakratı “HPG konferanslarında tartışmalar olur. BaÅŸarılı görülen yetersiz diye eleÅŸtirilen komutanlar da olur. Ama dedikodu seviyesinde kalır. PKK’da yönetimle ters düşmek infaz demektir. Ama bu ÅŸekilde bir kaç yıl geçerse o zaman yönetimde çatlaklar oluÅŸacaktır. Örgüt Türkiye sahasında zemin kaybettiÄŸinin gayet farkında” dedi. Devletin terörle ve teröristle eÅŸ zamanlı mücadele edeceÄŸini belirten güvenlik bürokratı “Sabırla ve kararlılıkla devam edecek bir mücadele. AÅŸama aÅŸama baÅŸladı öyle de devam edecek.”
 
‘DÄ°RENCÄ° KIRILIYOR’
 
Terör örgütünün liderlik merkezi Kandil’den Yüksekova kırsalına yönelik ciddi eleÅŸtiri ve baskı olduÄŸunu belirten güvenlik bürokratı “Bahar dedik bitti, yaz dedik ortasına geldi ortada icraat yok deniyor. Örgüt istediÄŸi ölçüde darbe vuramadı. Hakkari ve Şırnak bölgesi en güçlü olduÄŸu yer lojistik ve kadro açısından. 23 Haziran’dan bu yana bu bölgelerde 26 terörist öldürdük. Bir o kadar da sınırdaki AvaÅŸin’de vurduk. Bizim de kaybımız büyük tabii, 1 kobramız düştü, ÅŸehitlerimiz çok. Ama örgütün direnci yavaÅŸ yavaÅŸ zayıflayacak. Biz bu inanca sahibiz” dedi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.